T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Şehit Ahmet Yumak Anaokulu

TARIM ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİMİZ BAŞLADI

2023 Eğitim vizyonu kapsamında okulumuzun çatısında oluşturduğumuz seramızda "Tarım Atölyesi" etkinlikleri başlamıştır. Bu kapsamda; öğrencilerimizin doğa sevgisi ve farkındalığına sahip bireyler olarak yetişmesi için; bilimsel düşünme becerilerini destekleyen, toprakla iç içe olmasına fırsatlar sunan, beş duyularını etkin bir şekilde kullanabilmelerini sağlayan  "Bitki Yetiştirme" fen ve doğa etkinliklerine yer verilmiştir. Sınıflarla beraber dikimini gerçekleştirdiğimiz domates, salatalık, marul, biber fidelerinin bölümleri ayrılmış, sınıf görevlendirmeleri yapılmıştır. Bitkilerine can sularını veren öğrencilerimiz merakla etkinliğe aktif olarak katılmıştır. Belirlenen sınıf listeleriyle sulama etkinlikleri planlanmış ve ürünlerin gelişim evreleri gözlenmeye başlanmıştır.

Çocuklar için;  iyi birer gözlemci ve meraklı bir keşif olmasını destekleyen bitki yetiştirme sorumluluğunu almak ve bakımını üstlenmek oldukça önemli bir görevdir.

TARIM ATÖLYESİ KAZANIMLARI

* SORUMLULUK-SABIR-KÜÇÜK KAS GELİŞİMİ: Bitkiyi ekme, düzenli olarak sulama ve yeşermesini bekleme sabır gerektirir.  

* BİTKİ GELİŞİM EVRELERİNİ ÖĞRENME: Çocuk bitki yetiştirerek, bitkinin yeşermesi için havaya, suya ve ışığa ihtiyaç duyduğunu kavrar.

* BENZERLİK VE FARKLILIKLARI KARŞILAŞTIRMA-SINIFLANDIRMA: Bazı tohumların yeşermesi ve bitkilerin topraktan çıkması için daha uzun süreye ihtiyaç olduğunu görebilir. Bu yolla farklılık ve benzerlikleri karşılaştırabilir. 

* FEN-DOĞA BİLGİSİ NEDEN –SONUÇ İLİŞKİSİ KURMA: Doğru sonuçlara ulaşmak için uygun koşulların gerekliliğini kavrar.

* BİLİMSEL DÜŞÜNME –GÖZLEM YAPMA BECERİSİ: Bitkinin yeşerip, ürün verme sürecini bekleme ise ayrı bir sabır sürecidir. Olgunlaşma aşaması ise artık beklenilen anın geldiğini gösterir.  

5 YAŞ C5 YAŞ C5 YAŞ C5 YAŞ C02-11-202102-11-202102-11-202102-11-202102-11-20214 YAŞ A4 YAŞ A4 YAŞ A5 YAŞ A5 YAŞ A5 YAŞ A5 YAŞ A5 YAŞ A5 YAŞ B5 YAŞ B5 YAŞ B5 YAŞ B

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.11.2021 - Güncelleme: 02.11.2021 14:11 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 0  kişi beğendi